Críticas y apariciones en medios de comunicación

Todas las críticas y titulares sobre la obra

Desvelando lo subime

Entrevista a "Teló de fons" de Badalona Comunicació

La veritat damunt d'un escenari

Emoción y verdad

"El teatre permet connectar amb les vulnerabilitats" - Surt de casa (Arnau Martínez) - 2/3/2021

«Fa sis anys que Alejandra Jiménez (Gandia, 1980) representa en solitari ‘Blanca Desvelada’, dues històries entrellaçades que passen en un cub de nou metres quadrats. En poc menys d’una hora i quart, Jiménez interpreta fins a una dotzena de personatges per parlar del perdó. La monologuista defineix l’art com un «mirall», un lloc on trobar-se a un mateix. Alejandra Jiménez repeteix el binomi amb la directora Montse Bonet després de la bona acollida que va tenir ‘La locura que cura’. Aquest març ha començat una nova gira i hem aprofitat per conversar amb l’actriu.»

Llegir entrevista sencera

TV3 - Telenotícies Vespre - 17/01/2020
Una gran artista - Crítica a Menorca.info - Maria Villalonga Pons - 02/10/2019

«Brillante representación de Alejandra Jiménez Cascón, en la Sala Albert Camus, de Sant Lluís. La obra «Blanca Desvelada», una producción de Aleteo Teatro, dejó al público ensimismado con la exquisita actuación de la única actriz sobre el escenario. Los avances y retrocesos en el tiempo, la entrada y salida de sueños, la profundidad de un magnífico texto y el cierre sobre si mismo de la historia contada, todo ello regado con magníficos cambios de registros, matices y emotividad. Concluyó con el público puesto en pie, dedicando una merecida ovación a tan grande actuación. Teatro en estado puro.»

Im-pres-cin-di-ble - Crítica a Teatre Barcelona - Berta Miró - 30/11/2018

Al teatre hi ha poques certeses, però les poques que hi ha són (gairebé) innegables. Quan una obra de teatre parla de sensacions que hem viscut alguna vegada, hi connectem d’arrel i ens agrada. I ‘Blanca desvelada’ té això. Connecta des del primer minut a través d’un text senzill -per la seva clarividència-, una actriu meravellosa i una relat ‘in crescendo’ que pica l’ullet constantment al públic.

Leer crítica completa

Un allau d’emocions de la mà d’una actriu sublim - Crítica a Teatre Barcelona - Hebert Parodi - 27/11/2018

Blanca desvelada és teatre en estat pur on la definició de monòleg es queda curta. La sinopsi ens deixa descol·locats. Com s’entrellacen dues històries a universos de distància: una presa política a la postguerra i una monologuista còmica? L’estructura tampoc és senzilla, amb salts de personatges i èpoques… I aquí comença la màgia.

Leer crítica completa

Pura màgia - Crítica a Teatre Barcelona - Georgina Castillo - 27/11/2018

Ja sabem que el teatre és màgia, que en un escenari tot és possible i que no hi ha límits a l’hora de jugar amb la imaginació de l’espectador. Hem vist escenaris sobris, buits d’escenografia, hem vist actors i actrius interpretant més d’un personatge.

Leer crítica completa

Magnífica, commovedora, inoblidable - Crítica en Teatre Barcelona - Roser García - 26/11/2018

Els horrors de la guerra, la venjança dels vencedors, la tristesa a l’ànima no s’apaga quan es moren els principals actors de la tragèdia sinó que es transmet a través de les generacions amb el mateix dolor i intensitat que al principi. Les dones són les transmissores de moltes coses però en aquest text, la dona és la protagonista amb majúscules.

Leer crítica completa

Oasis - Crítica en Teatre Barcelona - Adrià Ardilla - 5/11/2018

A veces parece que tengamos la necesidad de relacionar el hecho de ir al teatro con esperar encontrarnos con una cantidad ingente de personas en el escenario, o con una escenografía descomunal o con una iluminación digna de un concierto multitudinario. El teatro nos parece todo purpurina y formas bonitas. Pero es mucho más. Es imaginación. Es empatía. Es catarsis.

Leer crítica completa

Crítica a Blanca Desvelada - Espectáculos BCN - Eli Tabuenca - 22/10/2018

La compañía Aleteo Teatro nos presenta en Escenari Brossa una de esas obras que te sobrecogen el corazón. Se llama “Blanca desvelada”, una pieza en pequeño formato en la que una enorme Alejandra Jiménez Cascón nos cautiva con 15 personajes interpretados por ella misma.

Sobre el escenario nos encontramos la narración de una historia que se mueve entre el pasado, el presente, el mundo de los sueños y el mundo espiritual. Una conexión de 4 mundos distintos que envuelven a Blanca, nuestra protagonista, una mujer sevillana que ahora reside en Barcelona y que vive encerrada en sí misma.

Leer crítica completa

"Blanca desvelada" o com el feminisme ens demana treure vels i veure-hi - Radio: Icat - Programa els experts - 17/10/2018

L’actriu Alejandra Jiménez interpreta els dotze personatges d’aquest muntatge de teatre d’autor comabtiu que, tot i això, no s’està de diagolar amb la ficció televisia global que ens ofereixen platarofmes com Netflix. Escolta l’entrevista que li ha fa la Núria Deulofeu.

ESCOLTAR L’ÀUDIO. 

Un tour de forces interpretatiu ple de matisos - Crítica a Teatre Barcelona - David Elfa Novoa - 17/10/2018

Portava molt de temps sentint a parlar d’aquest espectacle, el qual porta temps rodant per diverses sales amb molt d’èxit, i per un motiu o un altre encara no l’havia pogut anar a veure. De fet, sempre sentia parlar meravelles d’ell i aquesta vegada em vaig proposar que no el podia deixar escapar. Així, m’he trobat amb tot un tour de force interpretatiu, d’aquells memorables i que difícilment s’obliden.

Leer crítica completa

Desvelando lo sublime - Crítica a Teatre Barcelona - Mariona Rebull - 13/10/2018

Cuando menos es más. Cuando la austeridad despliega toda su riqueza. Cuando se habla del perdón sin siquiera mencionarlo. Cuando se muestra la penuria más femenina de una guerra. Cuando se da crédito a las mazmorras del subconsciente sin filtros esotéricos o paranormales.

Leer crítica completa

Viatge emocional de la mà d’una dona que val per mil - Recomanació a Teatre Barcelona - Betty Enguix - 13/2/2017

MERAVELLOSA! Alejandra Jimenez-Cascón, un nom a recordar i no perdre de vista! Grandíssima l’habilitat en escena. Extraordinària capacitat per saltar d’un sentiment a un altre amb tota l’emoció al cos i a la veu. Actuació tan verídica, que l’hora i mitja ha sigut un viatge emocional brutal. Arriscada aposta la d’un format tan complicat com el d’executar multiplicitat de personatges ella sola, sense sortir d’escena, sense caracterització més enllà de la construcció amb el seu cos, amb tants canvis de registre en segons. Risc que val molt la pena quan el resultat és aquest! Així es demostra ser, realment, una bona actriu! Així dona gust ser espectadora!
NO US LA PERDEU!

Apunteu-vos aquest nom: Alejandra Jiménez-Cascón. Una ACTRIU impressionant!- Crítica a teatre Barcelona - 11/2/2017

Un cubicle eteri, un espai gris, transparent. Entra ella. I Ja! No hi pots fer més. Comença a emocionar-se i a emocionar-te. Interpreta una història amb salts en el temps, en l’espai, endavant, endarrere, no pots parar de mirar, de sentir, de conèixer els seus personatges.

Leer crítica completa

Somniar-se - Crítica en Teatre Barcelona - Xavi Pijoan - 10/2/2017

Una sola actriu, Alejandra Jiménez, interpreta fins a dotze personatges. Podríem deixar-ho aquí i ja seria més que destacable, però podria semblar que parléssim, només, d’un fenomen curiós o d’un possible rècord Guiness, i en canvi, la ferida que ens en duem a casa quan acaba la funció, ha de ser conseqüència de quelcom més punxant que l’originalitat o la raresa que ja hem comentat més amunt.

Leer crítica compelta

Entrevista a la actriz y a la directora en "Teló de fons" de Badalona Comunicació - 8/2/2017

Ver VÍDEO

Crítica en A Golpe de Efecto - Estrella Savirón - 1/11/2016

BLANCA DESVELADA, obra cuya dramaturgia firma Alejandra Jiménez Cascón, que también se encarga de la interpretación bajo la dirección de Montse Bonet, es una propuesta construida a partir de doce personajes interpretados por una sola actriz, en un constante cambio de registros ayudada por movimientos corporales y tics gestuales, que ayudan al espectador de forma inequívoca a reconocer a cada personaje.

Un excelente trabajo interpretativo, medido, valiente y extremadamente trabajado que envuelve al espectador en una historia de vidas perdidas, presentes dudosos y futuros menos inciertos.

Leer crítica completa

Blanca Desvelada o capaz de todo - Crítica en Butaca Anfiteatro - H.A. - 23/10/2016

Después de causar verdadera sensación en Cataluña, recala en Madrid Blanca Desvelada; un curioso monólogo polifónico escrito e interpretado por Alejandra Jiménez Cascón que explora los mundos de la memoria -la histórica, sí; pero también la individual- a través de una complejísima historia en la que una única actriz da vida a unos quince personajes sin otra herramienta que sus capacidades actorales: un ejercicio de virtuosismo actoral de esos que rara vez se ven sobre un escenario; y que convierte todo lo que no sea el trabajo de la actriz -que es tanto, tan importante y tan intenso…- en una anécota al servicio del espectáculo. Y no es un reproche, sino un elogio: porque ¿qué hay más agradecido en teatro que el trabajo actoral?

Leer crítica completa

La gran vitalidad de nuestros muertos en “Blanca desvelada”- Critica en Cultura más - Horacio Otheguy Riveira- - 29/10/2016

Un aventura insólita en el teatro español, con una estética y un contenido más propios del expresionismo alemán de entreguerras: la importancia de indagar en los sentimientos e ideas de nuestros muertos para resolver procesos de angustia que no se consiguen erradicar. Blanca está desvelada y se lanza con valentía a indagar en el brumoso pasado para descargarse de temores y empezar a vivir. Una proeza teatral donde una actriz asume con gran disciplina todos los personajes en un vibrante contexto escénico.

Leer crítica completa

Crítica en Más Teatro - Alba Cuenca Sánchez - 17/9/2016

Blanca no puede dormir. Blanca ve dos mujeres. Y una cárcel, una niña recién nacida y una muerte inminente. Blanca está intranquila. Blanca tiene preguntas. Y necesita respuestas.

Blanca desvelada, el monólogo creado e interpretado por Alejandra Jiménez-Cascón que se puede ver estos días en la sala Fénix, es un ejercicio interpretativo en el que una sola actriz se desdobla en hasta doce personajes de edades y nacionalidades diferentes. Bajo la dirección de Montse Bonet, Cascón realiza una coreografía textual y gestual en la que los enlaces entre unos personajes y otros se suceden de forma fluida y minuciosa. La ternura, el humor blanco e incluso la intriga llegan al espectador desde la simplicidad de la emoción cotidiana, sin lugar para ornamentos estéticos más allá del versátil cuerpo de la actriz.

Leer crítica completa

Blanca desvelada… y desdoblada - Crítica en EnPlatea - Diana Limones - 15/9/2019

Dos mujeres de diferentes épocas: una mujer encerrada por razones políticas que da a luz en la cárcel durante la guerra y una joven andaluza de la época actual que se dedica a hacer monólogos en los bares. Blanca y Carmen. ¿Qué tienen ambas en común?

Esa es la trama que en 75 minutos Alejandra Jiménez-Cascón (Aleteo Teatro) ha entretejido y va desmadejando en BLANCA DESVELADA. Ella misma ha escrito la dramaturgia, ella misma interpreta a Carmen y a Blanca y ella también representa al resto de 13 personajes más que aparecen en esta historia. Y todo, en un espacio de 9 m2 donde transcurren personalidades de diferente sexo, edad, tiempo y origen geográfico.

Leer crítica completa

Televisión de Granollers - 01/10/2015
Gala ESCENA GRAN - Granollers - 26/9/2015

Gala de presentación de la temporada de Granollers Escena GrAn – 26/09/2015 – Promoción Blanca Desvelada. Fragmento (01:16:04 – 01:24:26) 

</p

Crítica a "Somnis de Teatre" - Gema Moraleda - 21/6/2015

He perdido la cuenta del número de veces que me recomendaron que fuera a ver Blanca desvelada. Y entiendo por qué. Es uno de aquellos montajes que resultan espectaculares en su premisa. Como unos fuegos artificiales o una acrobacia especialmente peligrosa. Son espectaculares porque son escasos y porque hay pocas personas capaces de llevarlos a cabo. Blanca desvelada es sobre todo eso, espectacular.

Leer crítica completa

La veritat damunt d'un escenari - crítica en El Núvol - Mariona Sanfeliu - 8/6/2015

Mai deixarà de sorprendre’m el fet que hi pugui haver més veritat damunt d’un escenari quan es fa el fosc i comença la primera escena d’una obra de teatre que en la vida mateixa. Això és el que passa amb “Blanca desvelada”, un fenomen que s’està recomanant a través del boca-orella i per les xarxes socials amb gran entusiasme des que es va estrenar a La Badabadoc espacio creativo. Després d’estar uns dies en cartell a La Vilella, aquesta setmana encara es podrà veure a La Seca Espai Brossa, amb direcció de Montse Bonet.

Leer crítica completa

TV1 - Informatius Catalunya - 8/6/2015

Minuto 23′ 11″

VER VÍDEO

Emoción y verdad - Opinión en Teatre Barcelona - Carles Armengol - 6/6/2015

A pesar de que hay un sabor lejano a Dulce Chacón y Benito Zambrano en esta obra (La voz dormida, Solas) podemos asegurar que Alejandra Jiménez Gascón -actriz y autora de la pieza- ha conseguido un texto de planteamiento original y de magnífica resolución. Si uno no sabe nada de esta Blanca Desvelada quizás irá perdido durante el primer cuarto de hora, pero pronto todo empieza a encajar y al final vemos que el montón de personajes interpretados por Jiménez no están sólo para demostrar el virtuosismo de la actriz sino que sirven a la historia de forma admirable. 

Leer opinión completa

"Connexió Barcelona" de BTV - 03/06/2015
Blanca Desvelada, un fenòmen del boca orella - Teatre Barcelona - 3/06/2015

De tant en tant, a Teatre Barcelona tenim una petita alegria: la descoberta d’un espectacle que, amb pocs recursos i en una sala de petit format, captiva els espectadors. Gràcies als sempre atents i inquiets bloggers i recomanadors de la web, un espectacle que no ha sortit a cap -o gairebé cap- mitjà (tampoc Teatre Barcelona), destaca i escala posicions a la llista d’imprescindibles per alertar-nos que s’està fent una feina que cal veure.

Leer noticia compelta

Crítica en Time Out - Juan Carlos Olivares - 29/5/2015

“Blanca Desvelada!, proyecto forjado por Alejandra Jiménez Cascón (actriz y dramaturga) y Montse Bonet (directora), desconcierta. Durante casi toda la función conduce al espectador por la senda del teatro político -en línea con “Las trece rosas” de Júlia Bel- y en el último tercio deja ir las riendas de la denuncia para virar hacia una freudiana interpretación de los sueños. La motivación de este giro no queda muy clara, hasta la conexión a través de la reivindicación de la memoria -la íntima y la histórica- es ambigua.

Leer crítica completa

La vida no es más que un cúmulo de caprichos - En Barcelona - 27/5/2015

El teatro La Seca, Espai Brossa sube al escenario la obra «Blanca desvelada» dirigida por Bonet. El destino es caprichoso y en la mayoría de las ocasiones el ser humano no entiende su lógica hasta que el tiempo da la perspectiva adecuada. Los puntos se unen y solo adquieren coherencia cuando se echa la vista atrás, tal y como decía el fundador de Apple,Steve Jobs. La trama de «Blanca desvelada» se desarrolla alrededor de dos protagonistas a las que une el destino por alguna misteriosa razón que deberán descubrir ellas mismas.

Leer noticia completa

La Seca-Espai Brossa explora la feminidad y la ternura en 'Blanca Desvelada' - La Vanguardia - 21/5/2015

Barcelona. (EUROPA PRESS).- La Seca Espai Brossa acogerá la feminidad y la ternura de Blanca Desvelada, una obra en la que la dramaturga y actriz Alejandra Jiménez Cascón interpreta 12 personajes, y que podrá verse en la sala Fregolí del teatro a partir del 27 de mayo y hasta el 14 de junio.

Leer noticia completa

És un monòleg - opinió a Teatre Barcelona - Josep María Ribaudí - 22/3/2015

No és molt més per la quantitat de personatges que hi surten, la nena, la mare, la companya de presó, l’amiga, el nòvio, el taxista… i perquè demana de l’actriu una varietat de registres que al final sembla una obra coral. Hi ha dues històries entrellaçades en el temps i ni els seus personatges saben perquè. Una trama complicada, però no t’has de amoinar, t’has de deixar emportar pels sentiments que et desperta. Una obra dura que si no estigués tan ben dirigida i interpretada, ens ho passaríem malament. Ara, en canvi, ha estat un plaer. Ens hem emocionat i hem patit, però ha estat un premi. Hostitu, jo sempre vull veure obres d’aquesta qualitat!

Un festival d'interpretacions - Voltar i voltar - Miguel Gascón Baz - 18/3/2015

La història ben narrada per l’actriu, ens explica situacions ben diferents, que sembla impossible encabir-les en menys de 90 minuts que dura la representació…. una dona que té un part en una cel·la d’una presó franquista en plena guerra civil, la seva filla brutalment robada per la cel.ladora, per tal de ser entregada a una família benestant del règim, … una massatgista que intenta treure el stress d’una dona en l’època actual que mal viu treballant com a actriu còmica en petits locals d’oci…. una tieta que intenta per tots els mitjans que mare i filla facin les paus i que oblidin els rancors produïts per un esdeveniment que es va produir fa més de 10 anys i que va provocar la seva separació emocional…. una sanadora mig bruixota que intenta recompondre les peces per tal de què la protagonista pugui desfer-se dels seus malsons…. el nuvi que intenta ajudar i no sap com fer-ho… i una bona pila mes de personatges.

Leer noticia compelta

Teatro en estado puro - Crítica en Teatre Barcelona - Neus Mònico - 13/3/2015

Blanca desvelada es una obra de teatro escrita y interpretada por Alejandra Jiménez-Cascón y dirigida por Montse Bonet. Un monólogo donde todos los personajes, más de una decena, están interpretados por una sola actriz y creedme si os digo que es una interpretación realmente increíble! Un trabajo impecable, muy trabajado y de un desgaste interpretativo brutal.

Leer noticia completa

La actriz absoluta - Crítica en Teatre Barcelona - Ivan F.Mula - 03/03/2015

A veces olvidamos, dejándonos llevar, seguramente, por modas televisivas, que existe un formato de monólogo teatral con infinitas posibilidades. Blanca desvelada explica una historia que bien podría ser una obra de gran presupuesto o una película con la particularidad de que todos los personajes están interpretados por una sola actriz.

Leer crítica completa

TV3 - Telenotícies Vespre - 17/01/2020
Una gran artista - Crítica a Menorca.info - Maria Villalonga Pons - 02/10/2019

«Brillante representación de Alejandra Jiménez Cascón, en la Sala Albert Camus, de Sant Lluís. La obra «Blanca Desvelada», una producción de Aleteo Teatro, dejó al público ensimismado con la exquisita actuación de la única actriz sobre el escenario. Los avances y retrocesos en el tiempo, la entrada y salida de sueños, la profundidad de un magnífico texto y el cierre sobre si mismo de la historia contada, todo ello regado con magníficos cambios de registros, matices y emotividad. Concluyó con el público puesto en pie, dedicando una merecida ovación a tan grande actuación. Teatro en estado puro.»

Im-pres-cin-di-ble - Crítica a Teatre Barcelona - Berta Miró - 30/11/2018

Al teatre hi ha poques certeses, però les poques que hi ha són (gairebé) innegables. Quan una obra de teatre parla de sensacions que hem viscut alguna vegada, hi connectem d’arrel i ens agrada. I ‘Blanca desvelada’ té això. Connecta des del primer minut a través d’un text senzill -per la seva clarividència-, una actriu meravellosa i una relat ‘in crescendo’ que pica l’ullet constantment al públic.

Leer crítica completa

Un allau d’emocions de la mà d’una actriu sublim - Crítica a Teatre Barcelona - Hebert Parodi - 27/11/2018

Blanca desvelada és teatre en estat pur on la definició de monòleg es queda curta. La sinopsi ens deixa descol·locats. Com s’entrellacen dues històries a universos de distància: una presa política a la postguerra i una monologuista còmica? L’estructura tampoc és senzilla, amb salts de personatges i èpoques… I aquí comença la màgia.

Leer crítica completa

Pura màgia - Crítica a Teatre Barcelona - Georgina Castillo - 27/11/2018

Ja sabem que el teatre és màgia, que en un escenari tot és possible i que no hi ha límits a l’hora de jugar amb la imaginació de l’espectador. Hem vist escenaris sobris, buits d’escenografia, hem vist actors i actrius interpretant més d’un personatge.

Leer crítica completa

Magnífica, commovedora, inoblidable - Crítica en Teatre Barcelona - Roser García - 26/11/2018

Els horrors de la guerra, la venjança dels vencedors, la tristesa a l’ànima no s’apaga quan es moren els principals actors de la tragèdia sinó que es transmet a través de les generacions amb el mateix dolor i intensitat que al principi. Les dones són les transmissores de moltes coses però en aquest text, la dona és la protagonista amb majúscules.

Leer crítica completa

Oasis - Crítica en Teatre Barcelona - Adrià Ardilla - 5/11/2018

A veces parece que tengamos la necesidad de relacionar el hecho de ir al teatro con esperar encontrarnos con una cantidad ingente de personas en el escenario, o con una escenografía descomunal o con una iluminación digna de un concierto multitudinario. El teatro nos parece todo purpurina y formas bonitas. Pero es mucho más. Es imaginación. Es empatía. Es catarsis.

Leer crítica completa

Crítica a Blanca Desvelada - Espectáculos BCN - Eli Tabuenca - 22/10/2018

La compañía Aleteo Teatro nos presenta en Escenari Brossa una de esas obras que te sobrecogen el corazón. Se llama “Blanca desvelada”, una pieza en pequeño formato en la que una enorme Alejandra Jiménez Cascón nos cautiva con 15 personajes interpretados por ella misma.

Sobre el escenario nos encontramos la narración de una historia que se mueve entre el pasado, el presente, el mundo de los sueños y el mundo espiritual. Una conexión de 4 mundos distintos que envuelven a Blanca, nuestra protagonista, una mujer sevillana que ahora reside en Barcelona y que vive encerrada en sí misma.

Leer crítica completa

"Blanca desvelada" o com el feminisme ens demana treure vels i veure-hi - Radio: Icat - Programa els experts - 17/10/2018

L’actriu Alejandra Jiménez interpreta els dotze personatges d’aquest muntatge de teatre d’autor comabtiu que, tot i això, no s’està de diagolar amb la ficció televisia global que ens ofereixen platarofmes com Netflix. Escolta l’entrevista que li ha fa la Núria Deulofeu.

ESCOLTAR L’ÀUDIO. 

Un tour de forces interpretatiu ple de matisos - Crítica a Teatre Barcelona - David Elfa Novoa - 17/10/2018

Portava molt de temps sentint a parlar d’aquest espectacle, el qual porta temps rodant per diverses sales amb molt d’èxit, i per un motiu o un altre encara no l’havia pogut anar a veure. De fet, sempre sentia parlar meravelles d’ell i aquesta vegada em vaig proposar que no el podia deixar escapar. Així, m’he trobat amb tot un tour de force interpretatiu, d’aquells memorables i que difícilment s’obliden.

Leer crítica completa

Desvelando lo sublime - Crítica a Teatre Barcelona - Mariona Rebull - 13/10/2018

Cuando menos es más. Cuando la austeridad despliega toda su riqueza. Cuando se habla del perdón sin siquiera mencionarlo. Cuando se muestra la penuria más femenina de una guerra. Cuando se da crédito a las mazmorras del subconsciente sin filtros esotéricos o paranormales.

Leer crítica completa

Viatge emocional de la mà d’una dona que val per mil - Recomanació a Teatre Barcelona - Betty Enguix - 13/2/2017

MERAVELLOSA! Alejandra Jimenez-Cascón, un nom a recordar i no perdre de vista! Grandíssima l’habilitat en escena. Extraordinària capacitat per saltar d’un sentiment a un altre amb tota l’emoció al cos i a la veu. Actuació tan verídica, que l’hora i mitja ha sigut un viatge emocional brutal. Arriscada aposta la d’un format tan complicat com el d’executar multiplicitat de personatges ella sola, sense sortir d’escena, sense caracterització més enllà de la construcció amb el seu cos, amb tants canvis de registre en segons. Risc que val molt la pena quan el resultat és aquest! Així es demostra ser, realment, una bona actriu! Així dona gust ser espectadora!
NO US LA PERDEU!

Apunteu-vos aquest nom: Alejandra Jiménez-Cascón. Una ACTRIU impressionant!- Crítica a teatre Barcelona - 11/2/2017

Un cubicle eteri, un espai gris, transparent. Entra ella. I Ja! No hi pots fer més. Comença a emocionar-se i a emocionar-te. Interpreta una història amb salts en el temps, en l’espai, endavant, endarrere, no pots parar de mirar, de sentir, de conèixer els seus personatges.

Leer crítica completa

Somniar-se - Crítica en Teatre Barcelona - Xavi Pijoan - 10/2/2017

Una sola actriu, Alejandra Jiménez, interpreta fins a dotze personatges. Podríem deixar-ho aquí i ja seria més que destacable, però podria semblar que parléssim, només, d’un fenomen curiós o d’un possible rècord Guiness, i en canvi, la ferida que ens en duem a casa quan acaba la funció, ha de ser conseqüència de quelcom més punxant que l’originalitat o la raresa que ja hem comentat més amunt.

Leer crítica compelta

Entrevista a la actriz y a la directora en "Teló de fons" de Badalona Comunicació - 8/2/2017

Ver VÍDEO

Crítica en A Golpe de Efecto - Estrella Savirón - 1/11/2016

BLANCA DESVELADA, obra cuya dramaturgia firma Alejandra Jiménez Cascón, que también se encarga de la interpretación bajo la dirección de Montse Bonet, es una propuesta construida a partir de doce personajes interpretados por una sola actriz, en un constante cambio de registros ayudada por movimientos corporales y tics gestuales, que ayudan al espectador de forma inequívoca a reconocer a cada personaje.

Un excelente trabajo interpretativo, medido, valiente y extremadamente trabajado que envuelve al espectador en una historia de vidas perdidas, presentes dudosos y futuros menos inciertos.

Leer crítica completa

Blanca Desvelada o capaz de todo - Crítica en Butaca Anfiteatro - H.A. - 23/10/2016

Después de causar verdadera sensación en Cataluña, recala en Madrid Blanca Desvelada; un curioso monólogo polifónico escrito e interpretado por Alejandra Jiménez Cascón que explora los mundos de la memoria -la histórica, sí; pero también la individual- a través de una complejísima historia en la que una única actriz da vida a unos quince personajes sin otra herramienta que sus capacidades actorales: un ejercicio de virtuosismo actoral de esos que rara vez se ven sobre un escenario; y que convierte todo lo que no sea el trabajo de la actriz -que es tanto, tan importante y tan intenso…- en una anécota al servicio del espectáculo. Y no es un reproche, sino un elogio: porque ¿qué hay más agradecido en teatro que el trabajo actoral?

Leer crítica completa

La gran vitalidad de nuestros muertos en “Blanca desvelada”- Critica en Cultura más - Horacio Otheguy Riveira- - 29/10/2016

Un aventura insólita en el teatro español, con una estética y un contenido más propios del expresionismo alemán de entreguerras: la importancia de indagar en los sentimientos e ideas de nuestros muertos para resolver procesos de angustia que no se consiguen erradicar. Blanca está desvelada y se lanza con valentía a indagar en el brumoso pasado para descargarse de temores y empezar a vivir. Una proeza teatral donde una actriz asume con gran disciplina todos los personajes en un vibrante contexto escénico.

Leer crítica completa

Crítica en Más Teatro - Alba Cuenca Sánchez - 17/9/2016

Blanca no puede dormir. Blanca ve dos mujeres. Y una cárcel, una niña recién nacida y una muerte inminente. Blanca está intranquila. Blanca tiene preguntas. Y necesita respuestas.

Blanca desvelada, el monólogo creado e interpretado por Alejandra Jiménez-Cascón que se puede ver estos días en la sala Fénix, es un ejercicio interpretativo en el que una sola actriz se desdobla en hasta doce personajes de edades y nacionalidades diferentes. Bajo la dirección de Montse Bonet, Cascón realiza una coreografía textual y gestual en la que los enlaces entre unos personajes y otros se suceden de forma fluida y minuciosa. La ternura, el humor blanco e incluso la intriga llegan al espectador desde la simplicidad de la emoción cotidiana, sin lugar para ornamentos estéticos más allá del versátil cuerpo de la actriz.

Leer crítica completa

Blanca desvelada… y desdoblada - Crítica en EnPlatea - Diana Limones - 15/9/2019

Dos mujeres de diferentes épocas: una mujer encerrada por razones políticas que da a luz en la cárcel durante la guerra y una joven andaluza de la época actual que se dedica a hacer monólogos en los bares. Blanca y Carmen. ¿Qué tienen ambas en común?

Esa es la trama que en 75 minutos Alejandra Jiménez-Cascón (Aleteo Teatro) ha entretejido y va desmadejando en BLANCA DESVELADA. Ella misma ha escrito la dramaturgia, ella misma interpreta a Carmen y a Blanca y ella también representa al resto de 13 personajes más que aparecen en esta historia. Y todo, en un espacio de 9 m2 donde transcurren personalidades de diferente sexo, edad, tiempo y origen geográfico.

Leer crítica completa

Televisión de Granollers - 01/10/2015
Gala ESCENA GRAN - Granollers - 26/9/2015

Gala de presentación de la temporada de Granollers Escena GrAn – 26/09/2015 – Promoción Blanca Desvelada. Fragmento (01:16:04 – 01:24:26) 

</p

Crítica a "Somnis de Teatre" - Gema Moraleda - 21/6/2015

He perdido la cuenta del número de veces que me recomendaron que fuera a ver Blanca desvelada. Y entiendo por qué. Es uno de aquellos montajes que resultan espectaculares en su premisa. Como unos fuegos artificiales o una acrobacia especialmente peligrosa. Son espectaculares porque son escasos y porque hay pocas personas capaces de llevarlos a cabo. Blanca desvelada es sobre todo eso, espectacular.

Leer crítica completa

La veritat damunt d'un escenari - crítica en El Núvol - Mariona Sanfeliu - 8/6/2015

Mai deixarà de sorprendre’m el fet que hi pugui haver més veritat damunt d’un escenari quan es fa el fosc i comença la primera escena d’una obra de teatre que en la vida mateixa. Això és el que passa amb “Blanca desvelada”, un fenomen que s’està recomanant a través del boca-orella i per les xarxes socials amb gran entusiasme des que es va estrenar a La Badabadoc espacio creativo. Després d’estar uns dies en cartell a La Vilella, aquesta setmana encara es podrà veure a La Seca Espai Brossa, amb direcció de Montse Bonet.

Leer crítica completa

TV1 - Informatius Catalunya - 8/6/2015

Minuto 23′ 11″

VER VÍDEO

Emoción y verdad - Opinión en Teatre Barcelona - Carles Armengol - 6/6/2015

A pesar de que hay un sabor lejano a Dulce Chacón y Benito Zambrano en esta obra (La voz dormida, Solas) podemos asegurar que Alejandra Jiménez Gascón -actriz y autora de la pieza- ha conseguido un texto de planteamiento original y de magnífica resolución. Si uno no sabe nada de esta Blanca Desvelada quizás irá perdido durante el primer cuarto de hora, pero pronto todo empieza a encajar y al final vemos que el montón de personajes interpretados por Jiménez no están sólo para demostrar el virtuosismo de la actriz sino que sirven a la historia de forma admirable. 

Leer opinión completa

"Connexió Barcelona" de BTV - 03/06/2015
Blanca Desvelada, un fenòmen del boca orella - Teatre Barcelona - 3/06/2015

De tant en tant, a Teatre Barcelona tenim una petita alegria: la descoberta d’un espectacle que, amb pocs recursos i en una sala de petit format, captiva els espectadors. Gràcies als sempre atents i inquiets bloggers i recomanadors de la web, un espectacle que no ha sortit a cap -o gairebé cap- mitjà (tampoc Teatre Barcelona), destaca i escala posicions a la llista d’imprescindibles per alertar-nos que s’està fent una feina que cal veure.

Leer noticia compelta

Crítica en Time Out - Juan Carlos Olivares - 29/5/2015

“Blanca Desvelada!, proyecto forjado por Alejandra Jiménez Cascón (actriz y dramaturga) y Montse Bonet (directora), desconcierta. Durante casi toda la función conduce al espectador por la senda del teatro político -en línea con “Las trece rosas” de Júlia Bel- y en el último tercio deja ir las riendas de la denuncia para virar hacia una freudiana interpretación de los sueños. La motivación de este giro no queda muy clara, hasta la conexión a través de la reivindicación de la memoria -la íntima y la histórica- es ambigua.

Leer crítica completa

La vida no es más que un cúmulo de caprichos - En Barcelona - 27/5/2015

El teatro La Seca, Espai Brossa sube al escenario la obra «Blanca desvelada» dirigida por Bonet. El destino es caprichoso y en la mayoría de las ocasiones el ser humano no entiende su lógica hasta que el tiempo da la perspectiva adecuada. Los puntos se unen y solo adquieren coherencia cuando se echa la vista atrás, tal y como decía el fundador de Apple,Steve Jobs. La trama de «Blanca desvelada» se desarrolla alrededor de dos protagonistas a las que une el destino por alguna misteriosa razón que deberán descubrir ellas mismas.

Leer noticia completa

La Seca-Espai Brossa explora la feminidad y la ternura en 'Blanca Desvelada' - La Vanguardia - 21/5/2015

Barcelona. (EUROPA PRESS).- La Seca Espai Brossa acogerá la feminidad y la ternura de Blanca Desvelada, una obra en la que la dramaturga y actriz Alejandra Jiménez Cascón interpreta 12 personajes, y que podrá verse en la sala Fregolí del teatro a partir del 27 de mayo y hasta el 14 de junio.

Leer noticia completa

És un monòleg - opinió a Teatre Barcelona - Josep María Ribaudí - 22/3/2015

No és molt més per la quantitat de personatges que hi surten, la nena, la mare, la companya de presó, l’amiga, el nòvio, el taxista… i perquè demana de l’actriu una varietat de registres que al final sembla una obra coral. Hi ha dues històries entrellaçades en el temps i ni els seus personatges saben perquè. Una trama complicada, però no t’has de amoinar, t’has de deixar emportar pels sentiments que et desperta. Una obra dura que si no estigués tan ben dirigida i interpretada, ens ho passaríem malament. Ara, en canvi, ha estat un plaer. Ens hem emocionat i hem patit, però ha estat un premi. Hostitu, jo sempre vull veure obres d’aquesta qualitat!

Un festival d'interpretacions - Voltar i voltar - Miguel Gascón Baz - 18/3/2015

La història ben narrada per l’actriu, ens explica situacions ben diferents, que sembla impossible encabir-les en menys de 90 minuts que dura la representació…. una dona que té un part en una cel·la d’una presó franquista en plena guerra civil, la seva filla brutalment robada per la cel.ladora, per tal de ser entregada a una família benestant del règim, … una massatgista que intenta treure el stress d’una dona en l’època actual que mal viu treballant com a actriu còmica en petits locals d’oci…. una tieta que intenta per tots els mitjans que mare i filla facin les paus i que oblidin els rancors produïts per un esdeveniment que es va produir fa més de 10 anys i que va provocar la seva separació emocional…. una sanadora mig bruixota que intenta recompondre les peces per tal de què la protagonista pugui desfer-se dels seus malsons…. el nuvi que intenta ajudar i no sap com fer-ho… i una bona pila mes de personatges.

Leer noticia compelta

Teatro en estado puro - Crítica en Teatre Barcelona - Neus Mònico - 13/3/2015

Blanca desvelada es una obra de teatro escrita y interpretada por Alejandra Jiménez-Cascón y dirigida por Montse Bonet. Un monólogo donde todos los personajes, más de una decena, están interpretados por una sola actriz y creedme si os digo que es una interpretación realmente increíble! Un trabajo impecable, muy trabajado y de un desgaste interpretativo brutal.

Leer noticia completa

La actriz absoluta - Crítica en Teatre Barcelona - Ivan F.Mula - 03/03/2015

A veces olvidamos, dejándonos llevar, seguramente, por modas televisivas, que existe un formato de monólogo teatral con infinitas posibilidades. Blanca desvelada explica una historia que bien podría ser una obra de gran presupuesto o una película con la particularidad de que todos los personajes están interpretados por una sola actriz.

Leer crítica completa